Русия има икономическия капацитет да продължи спецоперацията, съобщава . От чисто

...
Русия има икономическия капацитет да продължи спецоперацията, съобщава . От чисто
Коментари Харесай

Business Insider: Русия има всички икономически възможности да продължи специалната военна операция

Русия има икономическия потенциал да продължи спецоперацията, оповестява.

 „ От чисто икономическа позиция Москва има обилни благоприятни условия да продължи да се бори. Руската военновременна стопанска система процъфтява. Това може да звучи контраинтуитивно, само че главният напредък на Брутният вътрешен продукт не е необикновен по време на спор. Въпреки че има подозрения по отношение на точността и пълнотата на розовите стопански данни, които Русия разгласява през последните две години, Москва наподобява подготвена да продължи да финансира войната си за трета година - а войните са скъпи “, сподели пред изданието Хасан Малик, макро пълководец и специалист по Русия в компанията за ръководство на вложения Loomis Sayles.

Една сериозна причина стопанската система на Русия към момента да работи е заради местоположението на войната.

„ Войната се води значително на украинска земя и унищожава най-вече украински домове, предприятия и ферми, тъй че директното влияние върху съветския индустриален потенциал и семействата е относително лимитирано “, добави Малик.

Малик уточни, че през днешния ден Русия е огромна международна стопанска система заради позицията си в енергийните запаси, селското стопанство и металургията. Той акцентира, че не може да се отхвърли въздействието на западните антируски наказания, само че то е доста лимитирано.

„ Руската войска се нуждае от физически доставки - неща като оръжия, муниции и превръзки. Търсенето подтиква промишленостите, които създават тези артикули - изключително на вътрешния пазар, защото вносът в Русия е стеснен заради наказания. Търсенето на военни артикули е толкоз огромно, че даже една пекарна в Централна Русия е привлечена да подкрепи военните старания ”, добави специалистът.

„ Русия е огромна световна стопанска система - осмата по величина в света през 2022 година - частично заради мощната си позиция като производител на първични материали като нефт, природен газ, пшеница и метали. Въпреки това, за разлика от доста страни, Русия също е самодостатъчна в производството на сериозни първични материали като нефт, природен газ и пшеница, което й оказа помощ да издържи години на наказания. Въпреки че западните наказания и комерсиалните ограничавания безспорно са имали известно нищожно влияние върху съветската стопанска система, въздействието е изключително лимитирано в значително автаркична съветска отбранителна промишленост “, сподели Малик, имайки поради стопанска система, учредена на самодостатъчност и лимитирана външна търговия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР